Passa al contingut principal

Candidat: Chema Montorio

El meu nom és Chema Montorio, tinc 46 anys, i voldria formar part del Projecte de Líders Mediadors i Mediadores.

He dirigit durant 20 anys una petita empresa a Barcelona, amb personal al meu càrrec, però, des de fa molt de temps, vull dedicar-me professionalment a l'ajut als demés.

Després de passar per un procés de teràpia psicològica, amb tècniques de Coaching, estic intentant formar-me en el món de la intel·ligència emocional, per a aplicar aquests coneixements al camp de la resolució de conflictes, tant al terreny organitzacional i d'empresa, al personal (familiar, de parella, etc.), com a d'altres àmbits (col.lectius en situació de discriminació o exclusió social, etc).

Des del mes d'abril sóc el coordinador d'uns tallers setmanals de Coaching i Auto-coneixement per a persones amb pocs recursos econòmics, que ha impartit la psicòloga i coach Mª José Iosa.

He practicat Aikido, que té com a fonament la resolució de conflictes a través de la no violència i, actualment, sóc practicant de Qi-gong des-de fa tres anys.

He assistit a un curs de Coaching (60 h) a Foment del Treball Nacional i ara estic assistint a un de PNL (60 h) al mateix centre. També he assistit, i ho segueixo fent, a diversos seminaris i cursos sobre Lideratge, Intel·ligència Emocional a la feina, Negociació i Comunicació, Resiliència, entre d'altres, a Porta 22 (Barcelona Activa).

Amb un company d'un d'aquests cursos de Porta 22  hem organitzant unes xerrades gratuïtes, amb l'objectiu de compartir coneixements i experiències que ajudin a que les persones sense feina tinguin més recursos (informàtics, contactes interessants, etc.) per a cercar treball de forma més efectiva.

Sóc una persona molt compromesa en potenciar al màxim el creixement personal i l'auto-coneixement, perquè gràcies a això jo he aconseguit un canvi radical a la meva vida, cosa que vull compartir i aprofitar en benefici de les persones. Sempre m'ha agradat cercar solucions a tot tipus de conflictes, tant a la feina com a d'altres situacions.

Actualment no tinc feina (sóc apunta't al SOC), degut a que la meva empresa va fer fallida, per la qual cosa no puc accedir a cap curs de formació que em permeti obtindre la titulació necessària per a treballar del que realment vull.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Núria Perpinyà: Candidata de Ripoll a Líder Mediadora

El passat 14 de desembre es va presentar per part de l’ Ajuntament de Ripoll i pel postgrau de Resolució de Conflictes i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG), la candidata, Núria Perpinyà, al projecte Líders Mediadors i Mediadores . Aquest projecte potencia la sel·lecció de persones que tenen moltes vegades, sense adonar-se'n, un rol mediador en les seves comunitats per tal que puguin accedir a la formació especialitzada del postgrau que els permeti millorar aquestes habilitats i noves estratègies per a desenvolupat la seva activitat i, fins i tot, obrir-se un nou camí professional en aquest àmbit que reverteixi , amb la seva feina, al municipi que els ha escollit. El finançament per cursar aquests estudis s’ha d’aconseguir a través del Teaming o sigui aportacions voluntàries d’un euro. Més informació a la notícia d'El 9 NouCAT

Projecte Líders Mediadors i Mediadores

Aquest és el blog per a la presentació dels candidats del projecte de Teaming: "Líders Mediadors i Mediadores"   "Líders mediadors i mediadores " és un projecte que té com a finalitat facilitar l'accés a la formació en Prevenció, Gestió i Resolució de Conflictes Públics i Comunitaris que ofereix la Universitat de Girona, a partir del programa de postgrau i cursos, a persones amb menys recursos i oportunitats, proactives socialment, amb actituds positives i dialogants per tal que desenvolupin l’activitat mediadora i pacificadora en les seves comunitats o en projectes socials amb èxit. L’accés a aquest formació es facilitat a través d’un programa de Teaming –microdonacions online- , a aquestes persones perquè apliquin els coneixements obtinguts i transformin les situacions de conflicte que viuen les seves comunitats en oportunitats pel canvi col·lectiu, de millora personal i d’integració i benestar social. Llegir més •

Elements clau per incrementar les donacions

Un estudi realitzat al Regne Unit analitza com són els donants de les entitats i quines són les seves principals motivacions. El sector no lucratiu britànic podria incrementar els ingressos via donacions en 665 milions de lliures.  Llegir més a: xarxanet.org